De ce sunt pentru scumpirea amenzilor

Cică noul cod rutier va veni cu noutăți aspre. De la prima afirmație apărută în presă și până azi, la o zi după amânarea adoptării acestuia, lumea s-a împărțit fie la dreapta, fie la stânga. Unii se declară clar împotriva noilor reguli care practic sunt aceleași, doar mai scumpe, pe când alții le salută.
Ruby FashionEu fac parte din a doua grupă și sunt de părere că civilizația costă. În principiu, rolul acestor amenzi, românește spus, e acela de a speria. De a te face să te gândești de două ori înainte de a urca băut la volan. De a te face să realizezi că 150 km/h nu e o viteză sigură. De a te face să conștientizezi că nu ești singur pe lume și că mai sunt și alți participanți la trafic.
Nu e normal să ne temem de o amendă de 10000 ron dacă suntem stăpâni pe noi și suntem responsabili față de societatea în care trăim.
Rolul și până la urmă, efectul benefic al acestor amenzi uriașe într-adevăr este acela de a lovi exact acolo unde doare. Și unde-l doare pe român mai tare? La banii pe care oricum nu îi are...
Așadar, consider că noile amenzi și pedepse sunt un exercițiu de normalitate pentru o țară în care, din cauza alcoolului și a vitezei, mor 6 oameni pe zi. Doresc să conduc în siguranță, fără a-mi fi teamă că va da peste mine un dezaxat căruia nu-i pasă de reguli și de cei din jurul său.
SHARE

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 opinii avizate: