Cum activezi cardul de credit CETELEM

Tot mai multă lume m-a întrebat în ultima vreme cum și ce anume implică activarea cardului de credit primit de la Cetelem.

Înainte de a intra în detaliile stricte, trebuie să fac următoarele precizări. Cardul Cetelem, indiferent de culoarea sau brand-ul pe care îl afișează, este un card de CUMPĂRĂTURI. Utilizarea ideală a acestui card este la cumpărături, așa cum se poate și deduce. Faptul că se pot scoate din bancomat sumele disponibile pe el, e un lucru excelent pentru situațiile de urgență.


Cardul Cetelem se activează prin apelarea numărului cu tarif normal 0750.100.111. Acesta este numărul pe care vi-l recomand din două motive: procedura este foarte simplă și cardul poate fi utilizat automat după activare. În schimb, dacă preferați activarea prin centrală, discutând cu un operator, cardul va putea fi folosit doar a doua zi.

1. Deci, sunăm la 0750.100.111 unde vom fi preluați de un robot care va înșira o serie de opțiuni.
Ne interesează tasta 2 a telefonului de pe care am sunat.

2. După apăsarea tastei 2, ni se solicită să introducem numărul cardului. Numărul cardului se află afișat pe fața cardului și are 16 cifre. Se introduc acele 16 cifre, una după alta, fără spații, fără linii.
3. După introducerea numărului de card, ni se solicită introducerea datei expirării. Data expirării este afișată tot pe fața cardului, sub numărul de 16 cifre. Data expirării va fi introdusă sub forma lună - an, legat, fără spații sau linii, două cifre pentru lună și ultimele două cifre pentru an. Exemplu: cardul dumneavoastră expiră în luna 03 2017. Data expirării, în acest caz va fi introdusă sub forma 0317.

4. După introducerea datei de expirare, ni se solicită introducerea datei de naștere. Data nașterii titularului, adică a persoanei a cărei nume apare pe fața cardului, va fi introdus sub forma zi - luna - an, câte două cifre pentru fiecare, fără spații sau liniuțe. Exemplu: dacă ești născut în 27 07 1982, data nașterii va fi introdusă sub forma 270782.

5. După introducerea datei nașterii veți primi următorul mesaj: CARDUL DUMNEAVOASTRĂ A FOST ACTIVAT.

Dacă ați efectuat activarea utilizând pașii de mai sus, cardul dumneavoastră poate fi folosit automat, în limita sumei disponibile care există pe el, evident.

Un lucru demn de menționat. O dată cu activarea cardului, se activează și comisionul de administrare a acestuia. Cei de la Cetelem nu percep acest comision de administrare decât dacă există tranzacții active pe respectivul card și numai pe perioada cât există asemenea tranzacții. Mai simplu explicat, dacă veți folosi cardul Cetelem la orice, veți avea de achitat 5 Lei pe lună comision de administrare a cardului. În momentul în care nu aveți sume de returnat către Cetelem, nici respectivul comision nu va fi perceput. Atunci când veți folosi din nou cardul, din nou veți avea de achitat respectivii 5 Lei pe lună.

Pentru mai multe întrebări, vă stau la dispoziție. Aștept părerile voastre în formularul de mia jos.


SHARE

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 opinii avizate: