De ce să faci rovinieta online? Pentru că e mai simplu decât crezi.


Spre surprinderea mea, sunt puțini cei care știu că își pot plăti taxa de drum online, comod, direct de acasă. Asta datorită percepției pe care o au participanții la trafic cum că trebuie să dețină, fizic, chitanța aceea eliberată în benzinării. Această informație e falsă deoarece verificarea existenței rovinietei se face online. Adică, fiecare rovinietă este cuprinsă, în mod automat, într-o bază de date, bază care este consultată de către Poliție în momentul în care doresc verificarea. Atunci când ești oprit pentru verificarea rovinietei, agentul de poliție va verifica, online, cu ajutorul backup-ului din centrală, existența acesteia.

Acesta este principiul care ne dă nouă dreptul de a încheia online, rapid și comod, rovinieta. Voi sublinia în continuare pașii care trebuiesc făcuți pentru achitarea online a taxei de drum (rovinietă).

Primul pas îl reprezintă accesarea adresei de internet unde încheiem rovinieta. Vom folosi cel mai stabil și sigur site care oferă această posibilitate: eMag. Așadar, rovinieta se poate plăti urmând această adresă:





Prin accesarea linkului de deasupra, veți fi direcționat la pagina principală a aplicației, unde puteți selecta tipul de autovehicul pe care îl dețineți și perioada de valabilitatea a rovinietei.






Veți avea ales între: autoturisme, transport marfă < 3,5 t, transport marfa 3,5 t - 7,5 t, transport marfa 7,5 t - 12 t, transport marfa > 12 t, transport marfa cu minimum 4 axe. Adică, dacă ai o dubă de transport, de 3,5 t, vei selecta cea de-a doua opțiune. În ce privește perioada, poți selecta între 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni.




După selectarea perioadei, se va introduce data intrării în vigoare a rovinietei, dată de la care se calculează automat, implicit valabilitatea acesteia. Foarte importantă este și rubrica în care trebuie introdus numărul de înmatriculare a autovehiculului. Ulterior introducerii acestor date, se apasă butonul ''Adaugă în Coș'', după care veți fi direcționat către coșul de cumpărături pentru finalizarea tranzacției.




Ca și modalități de plată veți putea opta atât pentru plata cu un card bancar, indiferent de ce fel, cât și pentru plata în rate cu unul din cardurile de credit menționate de către ei. După ce se introduc datele cardului de debit sau credit, se recurge la trimiterea comenzii prin apăsarea butonului ''Trimite Comanda''.




După câteva minute de analiză, tranzacția efectuată este aprobată iar pe mail veți primi confirmarea tranzacției și dovada existenței rovinietei cu datele completate de către dumneavoastră.


Deloc complicat, nu? Sau cum spun cei de la eMag: online-ul va fi mereu simplu..
SHARE

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 opinii avizate: