10 motive ca să te apuci de sală

Într-o perioadă în care e o modă să mergi la sală, să dai check in pe facebook, să te pozezi transpirat în oglindă și să pui pe instagram, să faci o poză benzii de alergat după ce a mers în gol juma de ceas, există oameni care au găsit un scop în a avea grijă de sănătatea lor. Pentru că, a merge la sală doar pentru a fi văzut e greșit din mai multe puncte de vedere. Dar vom discuta despre asta într-un alt material.

Am găsit 10 motive pentru care e timpul să te apuci de sală:

1. Câștigă încredere în tine

E un lucru cunoscut că sportul îți dă încredere în tine și îți crește concentrarea și capacitatea de a rezolva problemele cu care te confrunți. Prin sport, vei reuși să te detașezi de problemele zilnice și să îți focusezi atenția asupra activității pe care o vei intreprinde.

2. Crești durata și calitatea vieții

Este important sa faci sport zilnic intrucat miscarea fizica actioneaza atat asupra corpului cat si a creierului. Sportul contribuie, de asemenea, la imbunatatirea calitatii vietii si la reducerea starilor de anxietate si de stres.


3. Vei arăta și te vei simți mult mai bine. Îmbrăcat sau nu..

Sportul te ajuta sa elimini kilogramele in plussi sa ajungi la greutatea dorita fara foarte mult efort si fara sa-ti fie vesnic foame. Miscarea fizica contribuie la arderea grasimilor sieliminarea toxinelor din organism. Alaturi de o alimentatie sanatoasa si echilibrata, prin sport reusesti sa ai un corp frumos si de invidiat.

4. Exercițiile fizice sporesc inteligența.


Sportul îmbunătățește funcțiile creierulul, deoarece ajută la transportul substanțelor necesare acestuia și, astfel, conexiunile nervoase sunt mai sănătoase, deci, performanțele intelectuale cresc. Așadar, sportul nu ne ajută numai să ne asigurăm o siluetă frumoasă sau să ne menținem în formă, ci ne ajută și intelectual, mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care creierul nostru este, deseori, suprasolicitat.

5. Sportul ne permite să socializăm.

În orice tip de mișcare vom găsi șansa de a socializa și, de ce nu, de a crea legături cu alte persoane. Se știe deja că fotbalul, handbalul, baschetul, voleiul și nu numai sunt sporturi de echipă. Asta implică, din start, socializarea. Cum socializăm la sală? La aerobic, cu ceilalți cursanți de la oră, iar la fitness, cu celelalte persoane care așteaptă să se elibereze un aparat la care, eventual, lucrezi tu. În fond, dacă ieși din casă oriunde în afară de facultate, faci primul pas spre socializarea cu alți oameni.

6. Sportul întărește inima.

Exercițiile fizice au efect cardioprotector și îmbunătățesc circulația sangvină. Dacă inima ne ține în viață, nu este bine să o protejăm? Un lucru simplu ne ajută să fim mai sănătoși.

7. Sportul are efect anti-stres.

Luați ca exemplu boxerii. De mult ori, antrenorul îi îndeamnă pe boxeri să își imagineze că sacul de box este o persoană care i-a rănit sau să lovească cât pot ei de tare pentru a se descărca. Așa este și în cazul celorlalte tipuri de sport. De asemenea, în timpul unui antrenament intensiv, creierul secretă endorfine, care ne oferă o stare de fericire și de bine.

8. Vei avea mai multa energie

Dacă ți-ai imaginat că efortul depus la sală sau acasă, realizând diverse exerciții, te va obosi într-atât încât nu vei mai avea energie pentru altceva, te înșeli. Sportul îți întărește corpul și mintea și îți păstrează nivelul de energie ridicat.

9. Te ajută să îți dezvolți autocontrolul.

Sportul te scapă de vicii, îți crește rezistența la durere și puterea de concentrare. Toate acestea fac parte din capacitatea de autocontrol pe care ți-o vei dezvolta în timp.

10. Viața ți se va părea mai interesantă dacă faci sport

Poate că jobul tău nu implică asumarea unor riscuri, poate că timpul petrecut la birou, în fața unui calculator, te obosește, deși nu faci altceva decât să stai pe scaun timp de opt ore pe zi. Dacă mai adăugăm pe listă și treburile zilnice care te așteaptă acasă, putem spune că viața nu pare a fi foarte interesantă. Ei bine, sportul îți va schimba opinia.
SHARE

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 opinii avizate: