Bătaia de joc Telekom România

După ce o lună de zile ne-am întrebat care-i treaba cu ''să aprindem magenta'' din reclama cu Bartoș și Smiley, am aflat zilele astea că e vorba de intrarea pe piața românească a nemților de la T-Mobile, sub brandul Telekom.

În mod normal nu m-ar deranja cu nimic, ba chiar aș saluta dezvoltarea domeniului și apariția unui nou jucător pe piața de telecom din România. Toate astea se opresc însă în momentul în care cei de la T-Mobile intră pe piață cu promoții făcute parcă în bătaie de joc. E evident faptul că e dreptul lor să joace cum vor și să scoată ce vor ei. Eu sunt deranjat sau, mai bine zis, îmi simt oarecum așteptările înșelate pentru că mă gândeam că, în spirit concurențial, oferta lor va fi cel puțin competitivă. Din toate punctele de vedere.



Acest lucru, evident, nu s-a întâmplat. Oferta celor de la Telekom România pare a fi una făcută în scârbă, neraportată la realitatea românească. Adică, atunci când te arunci într-o piață unde deja există oferte bunicele la pachete telecom, intri cu oferte cel puțin comparative. Atât ca și calitate, cât și ca și preț. Cei de la Telekom România sunt de altă părere.

Cel mai ieftin abonament la lor este Nelimitat S. Acesta costă 9,95 euro şi include minute şi SMS-uri nelimitate în reţea, 200 de minute/ sms-uri naţionale şi minute internaţionale către fix, 200 MB de internet.

Asta în condițiile în care, abonamentul asemănător prezentat de Digi Mobil costă DOAR 2 EURO !! Abonamentul Optim 2, cuprinde 200 de minute și sms naționale și internaționale, minute și sms nelimitat în rețea, 3 GB de internet la viteză de 21,6 Mbps. 

Mai pe românește, oferta care deja există la Digi Mobil la doar 2 Euro, au venit nemții să ne-o vândă cu 9,95 Euro. Tare, nu? 

Abonamentul Nelimitat Date M include minute şi SMS-uri nelimitate în reţea, acelaşi număr de minute naţionale, dar oferă 750 de MB de internet de mare viteză, 4G. Costul abonamentului este de 14,95 euro. Adică, abonamentul de 2 Euro de la Digi e parcă peste ăsta care la Telekom România costă 15 Euro.


Adevărul e că e bine să ai din ce alege. Ar fi fost însă mult mai util, zic eu, ca, în spirit concurențial, dacă tot vrei să te lansezi într-o piață să o faci cu profesionalism și nu cu oferte jenante și batjocoritoare, îmbrăcate în reclame colorate cu magenta.
SHARE

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 opinii avizate:

Anonim spunea...

Cred ca cei de la T-mobile au dat copy paste la ofertele din tara lor, care pe europa pe undeva cam acolo sunt, sigur o sa fie multi clienti care vor opta pt oferta lor (TOT NU!)