S-a lansat Samsung Galaxy S4

Noaptea care a trecut a fost una care a adus noutăți pe piața smartphone-urilor. Vorbesc de așteptata lansare a noului Samsung Galaxy S4, cel care se vrea killer-ul Iphone 5-ului.

Despre ce vom vorbi acum?

Despre:

- camera foto de 13 mpx
- rezoluția de 1920 x 1020 px
- încărcarea bateriei prin wireless
- procesorul Octo-Core de 1,6 GHz
- 2048 MB RAM
- lansare în România și preț.

S4 vine cu un ecran de 5 inch și o memorie de 2 Gb. Părerile sunt împărțite în două. Pe când unii consideră S4-le cel mai bun telefon al anului, alții îl consideră doar un S3 puțin mai bun. Adevărul este că, cel puțin ca și design, noul Samsung Galaxy S4 nu pare să vină cu ceva extraordinar de nou, părând a fi o corcitură între Iphone 5 și Galaxy S3, păstrând mai mult din trăsăturile predecesorului.


Una dintre îmbunătățirile de care putem vorbi este rezoluția ecranului Super AMOLED. Dacă la Samsung Galaxy S3 este de 1280 x 720 px, la noul Galaxy S4 vorbim de o rezoluție de 1920 x 1020 px, simțitor mai mare, densitatea pixelilor crescând de la 306 la 441 PPI. Asta înseamnă o imagine mai bună decât este pe S3. Lucru pe care nu-l credeam realizabil pe un telefon mobil. 

Un alt aspect demn de luat în seamă ar fi rezoluția celor două camere foto, cea frontală fiind de 2 mpx iar cea din spate, principală de un năucitor 13 mpx (!). Adică.. wow.. mai mult decât are aparatul meu foto..
Capacitatea bateriei Li-Ion a fost și ea îmbunătățită, crescând de la 2100 mAh la 2600 mAh.

Încărcarea bateriei pentru noul Samsung Galaxy S4 va fi făcută wireless, fără cablu de alimentare, aspect lăudabil care continuă drumul deschis de cei de la Nokia. 
Cei de la Samsung au eliminat portul USB de pe S4, păstrând doar miniUSB. În schimb, față de S3, au instalat tehnologia infrared. Nu se știe exact pentru ce... O altă noutate o regăsim în senzorii de umiditate și temperatură, Galaxy S4 fiind capabil să măsoare acești doi parametri în timp real.

Într-adevăr, procesorul cu care este dotat noul S4 este ceva ceva mai rapid. Un procesor Octo-Core de 1,6 GHz cu 2048 MB RAM. Adică... wow din nou...

Pe piața din România e vorba că va ajunge undeva la jumătatea lunii aprilie și se speculează că va avea un preț în jurul a 570 Euro.








SHARE

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 opinii avizate:

Gabriel Ursan spunea...

Cum adica au eliminat portul USB si au pastrat doar mini USB? Nu au avut mini USB si pana acum la S1, S2, S3?

Eu asa stiu, sau poate am inteles eu gresit ce ai vrut sa scrii.

Unknown spunea...

Ce vroiam să spun este că, S3-ul, conform specificațiilor tehnice, are atât port USB cât și miniUSB. În schimb, S4 vine doar cu miniUSB.