Cel mai ieftin laptop



Asus X451MAV-VX278P - Acesta este numele celui mai ieftin laptop existent în acest moment pe eMag.ro. Vom analiza, în rândurile următoare, dacă e o alegere bună și dacă își merită banii. Asta pentru că, de obicei, lucrurile ieftine sunt ieftine dintr-un motiv anume.

Cu un procesor Intel Celeron Dual Core de 2,16 GHz, laptopul Asus X451MAV-VX278P face parte dintr-o generație lowcost, a cărei menire e aceea de a satisface nevoile elementare și fără pretenții a utlizatorului de rând. Din punctul ăsta de vedere acest model reprezintă o alegere decentă. Integrat pe procesor, avem un chipset grafic Intel HD Graphics, capabil de performanțe mai mult decât acceptabile. Acceptabile într-un sens larg, raportat totuși la realitatea prețului de achiziție. Adică, mai pe românește, nu o să poți juca ultimele jocuri apărute, dar va face față cu brio filmelor HD, jocurilor online și jocurilor un pic mai vechi.

Este perfect pentru browsing, socializare media, vizualizare de clipuri pe YouTube, filme sau jocuri online, adică acele lucruri pe care majoritatea utilizatorilor le fac zilnic. Putem afirma, fără a fi departe de adevăr, că Asus X451MAV-VX278P e un laptop ideal. Ideal pentru mămici care învață să butoneze abia acum și sunt la prima experiență de acest gen. Ideal pentru bunici care încearcă să se specializeze la vârsta a treia în domeniul comunicării online, pentru a le putea fi mai ușor să țină legătura cu nepoții plecați prin Italia. Inclus in preț veți primi și o licență pentru Microsoft Windows 8.1 EDU însă numai cu o singură condiție: licența este validă doar pentru elevii beneficiari în cadrul programului educațional Euro 200. Dacă reușiți să treceți de acest aspect, rezolvându-l românește, nu mai aveți nicio problemă.

Modelul are o rezoluție maximă de 1366x768, raportat la cei 14 inci ai diagonalei. Asta înseamnă că ecranul nu e nici prea prea, nici foarte foarte. Sau cum se spune la mine, la Oradea, tumna bun. Ce îmi place mie tare mult la modelul ăsta e ecranul mat care poate fi folosit, fără probleme, în aer liber. Asta fără să se mai reflecte lumina în mod violent în ochii tăi. O tastatură tradițională Asus, adică foarte plăcută la utilizare și destul de ergonomică. E tastatura pe care o întâlnim pe numeroase alte modele Asus.

Dotat cu 2 GB RAM DDR3, configurația e suficient de virgonț pentru a trage aplicațiile de bază și OS-ul. În ce privește hard diskul, 500 de GB e un spațiu de stocare suficient de mare pentru un utilizator standard. Multimedia, Asus X451MAV-VX278P, vine cu dotat cu DVD writter, cameră web HD, nemuritorul sistem audio SonicMaster cu 2 difuri stereo și cititor de carduri. 

Din toate aceste puncte de vedere, acest model e o alegere potrivită. În schimb, dacă vizezi scopuri mai mărețe decât comunicare online, redactare de text, vizualizare de filme, atunci recomandarea mea e să te orientezi spre o clasă cu puțin mai mult potențial. Pănă atunci, cel mai ieftin laptop pe eMag e Asus X452MAV-VX278P.





SHARE

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 opinii avizate: